Peeling

Wat is peeling

Bij een chemische peeling wordt er een stof op de huid aangebracht dat de huid exfolieert. Op deze manier kunnen rimpels en onregelmatigheden van de huid verzacht worden. Het doel van de peeling is het verwijderen van oppervlakkige huidlagen, dit zorgt voor een egalisatie van de huid en kan zelfs pigmentvlekken laten verdwijnen. Bij een chemische peeling wordt de huid door chemicaliën oppervlakkig verwond. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor, namelijk egaler en gladder. Er zijn verschillende soorten peelings met elk een eigen werkingsdiepte. Oppervlakkige peelings worden gebruikt voor de behandeling van fijne rimpeltjes en geringe zonbeschadiging, ook kunnen hyperpigmentatie, acne, oppervlakkige acne-littekens en onzuiverheden hiermee behandeld worden. Vaak zijn wel meerdere peelings nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Het voordeel van een oppervlakkige peeling is de geringe downtime. Na enkele uren mogelijk wat roodheid en misschien een enkele schilfering, zie je er meteen weer toonbaar uit. Matig diepe en diepe peelings worden gebruikt voor de behandeling van de huid met sterke zonbeschadiging met diepere rimpels en groeven, pigmentproblemen, slapte van de huid, droge huid en het verzachten van grovere acne-littekens. Bij een diepere peeling zult u enkele dagen roodheid en zwelling kunnen verwachten en gaat u na enkele dagen vervellen. Meestal bent u na ongeveer 4-6 dagen weer goed toonbaar.

Verschillende soorten peelings

Er zijn verschillende stoffen die gebruikt worden om de huid te exfoliëren. De meeste gebruikte ingrediënten zijn; alphahydroxyzuren (AHA’s zoals glycolzuur), betahydroxyzuur (salicylzuur, ook wel BHA), trichloorazijnzuuranhydride (TCA) of fenol. De peelings worden ingedeeld op basis van de concentratie van de exfoliërende bestanddelen en de diepte waarop ze in de huid kunnen doordringen. We kunnen hierin onderscheid maken in oppervlakkige, matig diepe en diepe peelings. Oppervlakkige peelings met AHA en BHA geven beduidend minder resultaat dan de diepere peelings met TCA of fenol. Hoe dieper de peeling, hoe indrukwekkender het resultaat. Toch kun je ook van oppervlakkige peelings verwachten dat fijne lijntjes en verkleuringen minder zichtbaar worden, de huidstructuur en de aanmaak van collageen verbetert, mee-eters verdwijnen en dat er tijdelijk minder talg wordt aangemaakt.

Wat doet een peeling?

Geen enkele peeling kan rode vaatjes in het gezicht laten verdwijnen. Ook zullen poriën niet verkleinen, ze hebben niet het effect van een facelift en bij een donkere huidskleur zijn ze minder effectief bij huidsverkleuringen. Wel maken peelings je huid gladder, zullen pigmentvlekjes verdwijnen of vervagen, zal je gezicht er jonger en frisser uitzien, zullen fijne lijntjes verdwijnen, de huid meer elasticiteit krijgen, de huid minder droog of juist vet zijn en zal de aanmaak van collageen gestimuleerd worden.

Er zitten ook nadelen aan chemische peelings. Bij elke peeling kan je in meer of mindere mate wat roodheid en zwelling verwachten. Bij de matig diepe tot diepe peels zal er ook een vervelling van de huid optreden. Hoe dieper de peeling, hoe groter de kans op complicaties. Er kunnen littekens, blijvende verkleuringen, ontstekingen of een oplaaiing van een herpesinfectie optreden.

Om de kans op deze complicaties zo klein mogelijk te houden, kiezen we er bij Liesbeth Total care voor om meerdere malen met een minder diepe peeling te behandelen in plaats van één keer met een diepere peeling. Zo wordt de kans op complicaties zeer sterk verkleind en bereiken we uiteindelijk hetzelfde resultaat.

Fruitzuur

Wilt u een oppepper voor de huid, dan is een fruitzuurpeeling van passende behandeling. Het is een ideale behandeling om de huid op te frissen en te laten stralen! Door de peeling wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken.

De huidverbeterende en huidverjongende behandelingen bevatten een effectieve, innovatieve peeling voor een optimaal resultaat.

Deze peeling en post-treatment producten hebben de hoogste (farmaceutische) graad van werkstoffen en zijn geheel paraffine- en parabenenvrij en vrij van chemische stoffen.

De Janssen Cosmetics AHA peel werkt in de diepere huidlagen waardoor de celstructuur van de huid wordt verbeterd.

HOE WERKT EEN FRUITZUURPEELING?

De AHA peeling verwijdert de dode huidcellen door de kleefstof tussen de dode huidcellen in de hoornlaag (opperhuid) te verweken. De afgestorven huidcellen laten hierdoor gemakkelijker los.  De peeling zorgt voor een egalere, frisse teint en een verbetering van de huidstructuur.

De versnelde celdeling zorgt voor een sneller afschilferingsproces waardoor de hoornlaag dunner wordt gemaakt, hierom is het zeer belangrijk de huid goed te beschermen tegen de zon met een SPF 30.

HOEVEEL FRUITZUUR BEHANDELINGEN GEEFT HET MOOISTE RESULTAAT?

Met een kuur van 4 weken waarbij je één fruitzuurpeeling per week krijgt en kiest voor een nabehandeling met een fleecemasker en ampullen met veel actieve werkstoffen krijg je het mooiste resultaat. Afhankelijk van je huidtype kun je deze kuur ongeveer 3 keer per jaar doen.

Easy TCA Classic

De Easy TCA® peeling kan ingezet worden voor veel verschillende indicaties. De peeling is zo ontwikkeld dat de bekende risico’s van een TCA peeling tot een minimum beperkt zijn. De resultaten zijn daardoor gelijkmatig en voorspelbaar. Door het aanbrengen van het post-peel-masker verdwijnt meteen het prikkende gevoel van de peeling hetgeen voor de cliënt comfortabel is. Er is één basisprotocol dat voor meerdere indicaties inzetbaar is. In aanvulling hierop worden er verschillende ondersteunende actieve crèmes ingezet, afgestemd op een specifieke indicatie (o.a. pigmentproblemen, atrofie van de huid, acne, zonneschade). De EASY TCA® is geheel samengesteld om gecontroleerd een TCA peeling te kunnen uitvoeren. De peeling wordt in meerdere lagen en tijdens meerdere sessies aangebracht, daardoor zal er een gelijkmatig en voorspelbaar resultaat verkregen worden. De TCA wordt gemengd met een base solution. Deze oplossing draagt er toe bij dat de actieve componenten de huid gelijkmatig en beter penetreren, het reduceert de kans op bijwerkingen en zorgt ervoor dat de peeling op ieder huidtype uitgevoerd kan worden, zonder voorbewerking van de huid. Zowel de saponines als de alfa-hydroxy-zuren verwijderen de make-up van de cliënt terwijl de peeling aangebracht wordt. Er wordt toch geadviseerd de huid eerst te reinigen met de Skin Tech Cleanser aangezien make- up op silliconenbasis moeilijker te verwijderen is. Het post-peel-masker remt de post-peel ontstekingsreacties nagenoeg meteen waardoor de cliënt geen brandend gevoel ervaart en de kans op complicaties wordt verminderd.

TCA Pain control

Peelings en huidverjonging

Peelings hebben, afhankelijk van het type en de bereikte huidlaag, algehele huid verjongende eigenschappen. Huidveroudering begint met een tragere deling van de cellen, waarbij op termijn de levende lagen steeds inactiever worden en de dode huidcellen steeds meer aan het oppervlak blijven kleven. Het gevolg is dan ook dat de collageen- en elastine productie afneemt en de ‘afdruk’ van de rimpel in de dode lagen steeds meer toeneemt. Door de juiste peeling kan dit proces worden omgekeerd en de gehele huidstructuur worden verbeterd.

In tegenstelling tot wat men zou verwachten is een peeling met trichloorazijnzuur (TCA) niet alleen geschikt voor de dikke huid met grove poriën, maar ook bij uitstek geschikt voor de dunne en de dunner wordende huid en gevoelige huid. Door de inwerkdiepte van de peeling zal de celdeling in de lederhuid (de dermis) gestimuleerd worden. Hierdoor neemt productie van elastine en collageen toe; de huid gaat zich opnieuw gedragen als een jongere huid. Door de toename van collageen- en elastine lagen, zal de dikte van de huid toenemen, terwijl de dikte van de dode huidlagen wordt verminderd. Een jonge huid heeft een volle dermis met een dunne hoornlaag en fijne opperhuid en dat kan met Easy TCA® Peelings bereikt worden.

Wat is Easy TCA®?

De Easy TCA® is een medium peeling die zichtbare huidverbetering geeft. Deze zogenaamde “combinatiepeeling” wordt met een speciale ‘basesolution’ bereid (met onder andere vitaminen, antioxidanten, etc) waardoor het langzaam en gecontroleerd door de huid dringt waarna een ontstekingsproces ontstaat en de bovenlaag wordt afgestoten.

Een peeling stimuleert cel vernieuwing en verwijdert dode huidcellen. De huid wordt hierdoor egaler, pigmentvlekken verminderen, poriën worden minder zichtbaar en de huid zal zich vernieuwen en verjongen.

De Easy TCA® Pain Control is innovatieve TCA peeling met een pijnstillende werking.

Hoe ziet een behandeling met Easy TCA® eruit?

De Easy TCA peeling wordt op in een aantal lagen op uw huid aangebracht totdat de gewenste diepte is bereikt. Dit induceert een ontstekingsproces wat de huid rood en branderig maakt. Bij De Easy TCA Pain Control bevat een pijnstilling waardoor de behandeling comfortabeler is.

Na de peeling wordt het ‘post peel mask’ aangebracht. Dit is een crème die het ontstekingsproces weer afremt, waardoor de roodheid en hitte uit de huid trekt. Binnen enkele minuten wordt uw huid weer rustig en pijnloos. Deze crème laat u de rest van de dag zitten. U wast uw gezicht op de behandeldag niet meer. Vanaf de volgende ochtend mag u uw gezicht reinigen met SkinTech® Cleanser foam, waarna u 2 maal daags de voor u geschikte SkinTech® behandelcrème èn Melablock HSP SPF 50+ voor UV bescherming gebruikt.

Na de behandeling is het belangrijk dat de huid tot 4 weken na de peeling goed blijft beschermen met Melablock HSP SPF 50+ en dat direct zonlicht zoveel mogelijk wordt vermeden. SkinTech®  Melablock HSP SPF 30 of 50+ is een zonnebrandcrème met hoge en respectievelijk zeer hoge bescherming, die speciaal is ontwikkeld om de huid na een peeling te beschermen. Melablock beperkt niet alleen activatie van melanocyten door licht (UVA/UVB) maar ook tegen warmte (HSP) en beperkt hiermee het risico op complicaties.

Maak een afspraak

Wilt u er ook weer perfect uitzien?
Maak dan nu een afspraak met ons!