PDO Draden

PDO threads zijn eigen simpele hechtdraadjes die gemaakt worden uit polydioxanone. First Lift Threads lossen op binnen 8 maanden maar de resultaten kunnen wel tot 2 jaar aanduren.

Polydioxanon is een materiaal wat al jaren in de geneeskunde als hechtingsmateriaal wordt gebruikt. Men kwam erachter via klinisch onderzoek dat deze hechtdraadjes de aanmaak van nieuw collageen, elastine en hyaluronzuur stimuleert. Collageen, elastine en hyaluronzuren zijn de stofjes die verantwoordelijk zijn voor het handhaven van strakheid in de huid.

De draden komen in verschillende lengtes. Kortere werken perfect rond de ogen als een alternatief voor botox. Echter in tegenstelling tot Botox raken de gezichtsspieren niet geïmmobiliseerd. De langere PDO threads (zoals de Barb-threads) zijn perfect voor het bereiken van een delicate kaak lift.

PDO-threads zijn een nieuwe manier om rimpels en verslapte huid te behandelen in de esthetische geneeskunde. De oplosbare draadjes die in de procedure worden gebruikt geven een subtiele stimulatie van de huid en in tegenstelling tot fillers zorgen zij vooral voor een gerichtere lift van de huid. Door PDO-Threads samen met fillers en Botox te combineren kunnen er nog betere resultaten geleverd worden zonder gebruik te maken van het scalpel.

Tornado thread PDO draden worden gebruikt wanneer er wat sterkere lifting of versteviging nodig is van bijvoorbeeld armen, benen of billen. Screws of Tornado thread PDO draden zijn spiraalvormige draadjes voor sterkere lifting/versteviging, diepere rimpels en subtiele wenkbrauwlift/voorhoofdlift

  • Boven- en onderwangen
  • Voorhoofden (wenkbrauwlift)
  • Kaaklijn, Hals
  • Naso-labiale plooien (neus-tot-mond lijnen)
  • Marionetlijnen (mondhoeken)
  • Armen
  • Billen
  • Buik

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden

De draden worden met een naald onder de huid ingebracht op een manier die de ‘acupunctuur’-techniek reproduceert – de draad wordt in de naald gedragen en onder de huid geplaatst.

Dit stimuleert het lichaam om nieuw collageen rond de draad te vormen en reageert op dezelfde manier op een blessure door het te herstellen met het vernieuwde collageen.

De draden lossen in de loop van enkele maanden volledig op, waardoor ze veilig in het lichaam te gebruiken zijn.

Het enige dat overblijft is het resultaat van de collageenproductie: een gladdere, strakkere en jeugdigere huid.

De procedure is geschikt voor de meeste patiënten vanaf de leeftijd van 25 jaar, wanneer de effecten van veroudering (dunner wordend weefsel door afbraak van collageen en elastine) zich beginnen af te tekenen.

De procedure is voor de meeste patiënten niet pijnlijk.

In sommige gevallen kunnen we echter een plaatselijke verdoving toepassen om het te behandelen gebied volledig te verdoven.

U moet maximaal een uur de tijd nemen om de verdoving te laten werken.

De duur van de behandeling hangt af van het aantal gebieden dat we behandelen.

De meeste procedures duren ongeveer een uur, tot anderhalf uur.

Na uw behandeling kunt u lichte zwellingen en blauwe plekken krijgen.

Wij kunnen u een actuele gel leveren die u thuis kunt gebruiken om verdere blauwe plekken te verzachten en te minimaliseren.

De symptomen mogen niet langer dan een dag aanhouden.

De resultaten van deze behandeling kunnen meestal tot 2 jaar duren.

U kunt ook PDO-draden gebruiken in combinatie met filler injecties.  

Maak een afspraak

Wilt u er ook weer perfect uitzien?
Maak dan nu een afspraak met ons!