Botox

Botox® (botuline toxine) is het middel dat gebruikt wordt om rimpels tegen te gaan. Botox® is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden.

Oorspronkelijk werd dit medicijn vooral gebruikt in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen. Maar sinds de jaren ’90 wordt Botox® op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het middel was meteen populair onder topmodellen die voor hun werk rimpelloos wilden blijven. Maar inmiddels kiezen veel meer mensen voor Botox®.

Informatie over Botox®

Botox® werkt vooral bij mannen en vrouwen die veel hun mimische spieren gebruiken. Als het gezicht ontspannen is zullen er weinig rimpels zichtbaar zijn, maar bij praten of alleen maar ingespannen luisteren kunnen diepe rimpels in het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen zichtbaar worden.

Bij veelvuldig lachen vormen zich kraaienpootjes naast de ogen. Botox® kan rimpels op het voorhoofd, fronsrimpels en kraaienpootjes verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Het wordt rechtstreeks in de spier gespoten en het effect is na een paar dagen zichtbaar, na een week optimaal en na vier tot vijf maanden uitgewerkt. Botox blijft bij herhaling meestal langer effectief.
Tevens zeer goed toe te passen wanneer u last heeft van Migraine of hoofdpijn.
Botox® is ook zeer goed toe te passen bij overtollige transpiratie. U moet dan denken aan oksels en handen.

Uiteraard worden de botox behandelingen enkel gedaan door een BIC geregistreerde arts.

frons

Het gebruik van Botox voor fronsrimpels is een geweldige manier om het uiterlijk van spanning of woede te verminderen. Door simpelweg de fronsrand tussen de wenkbrauwen te verkleinen, hebben velen het gevoel dat ze er frisser en toegankelijker uitzien op hun werkplek en/of in hun sociale leven.

Cosmetisch gezien gebruiken we BOTOX® behandelingen om de spieren in het gezicht te ontspannen die fijne lijntjes en rimpels creëren en om verdere lijnverdieping te voorkomen. Het is een eenvoudige procedure van 10 minuten, met enkele kleine injecties rechtstreeks in de spieren die we willen behandelen. BOTOX® behandelingen zijn een kunst – om de beste, meest natuurlijke uitziende resultaten te bereiken, moet het door een ervaren arts in de juiste spier, op de juiste plaats en in een ideale dosis worden geplaatst. De meest voorkomende gebieden die we behandelen zijn de fronsrimpels of ‘chagrijnige lijnen’, de horizontale ‘zorglijnen’ en de ‘kraaienpootjes’ rond de ogen.

 

voorhoofd

Het verminderen van de voorhoofdlijnen kan de manier waarop je je over jezelf voelt aanzienlijk veranderen. Met kunstzinnig gebruik kan Botox dynamische fronsrimpels zachtjes verminderen door de spieren die deze rimpels creëren te ontspannen, waardoor u een natuurlijk uitziend resultaat krijgt dat eruitziet als een jongere, frissere versie van u. Het helpt het gezicht er frisser uit te zien en vermindert de negatieve impact die het ouder worden op het gezicht kan hebben. Na de behandeling van dit gebied, zeggen veel mensen dat ze er ‘gelukkiger’ en ‘frisser’ uitzien.

 

kraaienpootjes

De kraaienpootjes worden meestal behandeld met een gemiddelde dosis van 4 – 20 eenheden, voor vrouwen, en 10 – 30 eenheden voor mannen. Uw arts of verpleegkundige  maakt samen met u een plan en bepaalt precies hoeveel de behandeling u precies zal kosten VOORDAT u wordt behandeld, zodat u precies weet wat er aan de hand is om verrassingen te voorkomen.

Wij geven de voorkeur aan een zeer “natuurlijke” look en zijn van mening dat we nog steeds kraaienpootjes moeten hebben als we glimlachen, om de “twinkeling” van de oogglimlach te behouden. Botox® kan worden gebruikt om kraaienpootjes onder controle te houden door te voorkomen dat ze na verloop van tijd erger worden. Een ervaren BIG registreerde arts kan de benodigde hoeveelheid aanpassen aan de hoeveelheid lijnen, de structuur van uw gezicht en de manier waarop u lacht. Onze clinici willen de effecten van veroudering verzachten en tegelijkertijd de natuurlijke beweging en expressie behouden.

Ons team past uw resultaat aan, afhankelijk van wat u wilt bereiken. De meeste vrouwen en mannen geven de voorkeur aan kleinere doses, vaker, zodat er in de loop van de tijd een subtiele verandering plaatsvindt. Veel van onze klanten geven ook de voorkeur aan een natuurlijker uiterlijk, zodat er fijne lijntjes overblijven.

kaaklijn

Een V-lijn in het gezicht wordt gehouden als teken van schoonheid. Met een V-lijn verwijzen we naar een gezichtscontour die van de jukbeenderen naar de kin taps toeloopt. Soms zijn de kauwspieren aan weerszijden van het gezicht echter zo gespierd dat de kaaklijn te breed lijkt. Mannen en vrouwen beschouwen dit vaak als een wenselijke eigenschap in het gezicht van een man. Vrouwen vinden het echter meestal een stuk minder aantrekkelijk in hun eigen gezicht.

Een brede kaaklijn wordt vaak genetisch bepaald en vaak waargenomen bij mensen van Aziatische afkomst. Als het hoogtepunt van je gezicht zo’n brede kaaklijn is, is het denkbaar dat je jukbeenderen niet volledig tot hun recht komen. De juiste balans tussen jukbeenderen en kaaklijn (kaaklijnafslanking) is essentieel voor een zachte uitstraling en een V-vorm. Met behulp van een Botox-behandeling kunnen we het uiterlijk van een afgeslankte kaaklijn bereiken.

Gummy smile

Bij een ‘gummy smile’ is een groot deel van het tandvlees bij de boventanden zichtbaar bij het lachen. Gums is Engels voor tandvlees en het is dus een tandvlees-lach. De spieren verantwoordelijk voor het optrekken van de bovenlip, zijn iets te sterk waardoor bij een lach meer tandvlees zichtbaar is dan mogelijk wenselijk is.

 In het verleden werd een gummy smile met een operatieve ingreep verholpen. Dit betrof een grote operatie waarbij de bovenkaak naar boven werd verplaatst. Tegenwoordig kan het op eenvoudige wijze verholpen worden. Wanneer er Botox in de spieren verantwoordelijk voor het optrekken van de lip wordt aangebracht, zullen deze spieren de lip minder krachtig optrekken waardoor er minder van het tandvlees zichtbaar is tijdens het lachen. In tegenstelling tot een operatieve ingreep welke een blijvend resultaat geeft, zal de behandeling herhaald moeten worden nadat de Botox is uitgewerkt.

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden

Botox injecties zijn een verdunde vorm van gezuiverd neurotoxine eiwitcomplex, afgeleid van
botulisme toxine. Het botulinetoxine wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum.
Ook bekend als Botulinum Toxin Type A, wordt het merk Botox geproduceerd in gecontroleerde
in het laboratorium en gegeven in zeer kleine therapeutische doses. Botulinum Toxine
Type A is het meest bestudeerde van de zeven verschillende serotypen van botulinum toxine (A, B, C1, C1,
D, E, F, G). Elk serotype heeft verschillende eigenschappen en acties. Geen twee zijn precies hetzelfde.
Botox wordt geïnjecteerd in specifieke gezichtsspieren om de spieren die zich vormen te verlammen of te verzwakken.
rimpels.
Botox is een populaire niet-chirurgische injectie die tijdelijk de frons vermindert of elimineert.
lijnen, voorhoofdsplooien, kraaienpootjes bij de ogen en dikke banden in de nek.
Botox werkt door het blokkeren van de zenuwimpulsen die aangeven dat een spier moet samentrekken. Dit
verlamt tijdelijk de spieren die rimpels veroorzaken en maakt de huid gladder,
een frisser uiterlijk. Studies hebben ook gesuggereerd dat Botox is effectief in
het verlichten van migraine, overmatig zweten en spierkrampen in de nek en
ogen.

Normaal gesproken sturen je hersenen elektrische signalen naar je spieren zodat ze kunnen samentrekken.
en bewegen. De elektrische boodschap wordt naar de spier overgebracht door een stof die
acetylcholine. Botox blokkeert het vrijkomen van acetylcholine. Door het blokkeren van de afgifte van
acetylcholine Botox blokkeert de boodschap die zegt dat de spier moet samentrekken. In wezen,
Botox vermindert de spieractiviteit door het blokkeren van het vrijkomen van acetylcholine bij de
neuromusculaire kruising. Daarom stoppen de spierkrampen of worden ze sterk verminderd na de
injectie van Botox.
Hier is een meer technische uitleg over hoe Botox injecties werken:
Botox blokkeert de neuromusculaire overdracht door zich te binden aan de acceptorplaatsen op de motor- of
sympathische zenuwuiteinden, het invoeren van de zenuwuiteinden, en het remmen van het vrijkomen van de zenuwuiteinden, en het remmen van de release van
acetylcholine. Bij intramusculair geïnjecteerde intramusculair bij therapeutische doses, produceert Botox gedeeltelijke
chemische denervatie van de spier resulterend in een gelokaliseerde vermindering van de spieractiviteit.

Met name de fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Ook lijntjes op de neus en kin kunnen behandeld worden. Op deze plaatsen heeft de huid het meest te lijden onder het samentrekken van de spieren, kortom de mimiek. Doordat de huid na behandeling met Botox niet meer samen getrokken word, hersteld deze, en verminderen op den duur ook de rimpeltjes die in de huid gesleten zijn.

Botox injecties zijn een relatief veilige behandeling bij toediening door een getrainde arts.
professional die ervaring heeft met het gebruik van Botox-injecties. Zoals met alle injecteerbare
behandelingen, zijn er een aantal potentiële bijwerkingen geassocieerd met Botox, maar de meeste van deze
bijwerkingen zijn mild en tijdelijk. Pijn, tederheid en blauwe plekken kunnen in verband worden gebracht met
de injectie, en sommige mensen hebben een lichte hoofdpijn na de behandeling gemeld.
Er is slechts een klein risico op significante bijwerkingen van de Botox-behandeling. In feite is de
meest voorkomende belangrijke bijwerking is een hangend ooglid. Deze bijwerking was slechts
ervaren door 3,2 procent van de mensen in één studie. Het hangende ooglid neveneffect
duurt meestal maar een paar dagen.
Het is belangrijk om te onthouden dat alle medische procedures zowel risico’s als voordelen met zich meebrengen,
en je moet deze met je dokter bespreken.

Botox kan wel of niet de beste behandeling zijn voor de resultaten die u wenst. Een ideale kandidaat
voldoet aan de volgende voorwaarden:
Tussen de leeftijd van 18-65 jaar
Verlangen om de verschijning van gezichtslijnen en rimpels te verbeteren
Goed op de hoogte van de procedure
Begrijpt dat Botox is niet een genezing alle is
Begrijpt de grenzen van wat Botox in staat is om te doen
Op zoek naar een niet-chirurgische oplossing
Op zoek naar een tijdelijke oplossing
Realistisch in verwachtingen
Is in goede fysieke en psychische gezondheid…
Geen gebruik van marihuana of anabole steroïden
Geen zware gebruiker van alcohol
Niet zwanger is of borstvoeding geeft
Het voorgaande is slechts een gedeeltelijke lijst met de criteria die uw arts in aanmerking zal nemen bij
om te bepalen of Botox-injecties wel of niet geschikt zijn voor u.

Maak een afspraak

Wilt u er ook weer perfect uitzien?
Maak dan nu een afspraak met ons!